Розрахунок готівкою, грн.
Безготівковий розрахунок, грн.
Замовити дзвінок
Київ, Юрія Іллєнка, 6, Пн-Пт 9:00-17:00

Ремонт домофонів

2014-09-16 19:15:00

Що робити, якщо домофон Commax зламався

Що ж, таке буває, хоч і дуже рідко. Самим головним правилом в цьому випадку є звернення до фірмовий сервісний центр. Самостійний ремонт або непрофесійне надання послуги може призвести до того, що аудіодомофон або відеодомофон вже не вдасться врятувати.

Часті поломки

  • Неполадки в роботі камери. Компанія Commax спеціалізується на випуску обладнання з функцією відеозйомки, тому камера є основним робочим інструментом. Але, на жаль, будь-яке, навіть найдосконаліше обладнання не застраховане від проблем, які можуть з’явитися з часом. А з часом картинка на моніторі може втратити свою яскравість і чіткість. Звичайно, якщо поломка не була спровокована навмисно.
  • Несправність монітора. Тобто камера передає високий за якістю сигнал, але монітор не може його відтворити чи якість картинки залишає бажати кращого.
  • Несправність контролера. Вона може виникнути внаслідок неякісного монтажу або порушення режиму експлуатації, що призводить до короткого замикання.
  • Електронний замок заїдає. Тобто відкрити його дистанційно вже не виходить. Гірше, якщо і механічне відкриття стало складним або неможливим. Найчастіше це відбувається в результаті впливу зовнішніх факторів, які «дійшли» до пристрою через ту ж неякісну установку.

Варто відзначити, що поломки зовнішніх складових домофона відбуваються набагато частіше внутрішніх несправностей.

Етапи ремонту:

  • Діагностика несправності, виявлення причин її появи. В першу чергу, звертається увага на з’єднувальні дроти, на те, чи не окислилися контакти, ланцюг перевіряється на наявність розривів. Потім перевіряються камера і монітор.
  • Оголошення вартості ремонту. Як правило, називається ціна без урахування вартості запасних частин.
  • Безпосередній ремонт.
  • Передача пристрою назад з наданням акта виконаних робіт, рахунки на надання послуг з деталізацією і гарантійного талона.

Профілактика

Запорукою довголіття є профілактика. Це золоте правило відноситься до всього, і до домофону Commax в тому числі.

Регулярний профілактичний огляд дозволить уникнути багатьох неприємностей надалі і в значній мірі продовжить термін служби всіх деталей пристрої та системи в цілому.

Особливу увагу варто приділити обслуговуванню викличної панелі, яка встановлюється на вулиці. Незважаючи на те, що компанія Commax для виготовлення використовує міцні і якісні матеріали, а сама конструкція панелі максимально захищає її від ушкоджень, саме ця деталь найчастіше виходить з ладу.

Друге слабке місце - дверний замок і дверні доводчики. Знову-таки через те, що найчастіше вони знаходяться на вулиці, а також тому, що на них припадає найбільше механічне навантаження.